ARTIVISMES: L’art com a acte de denúncia
Públic general
Recurs educatiu
Ens inspirarem en les creacions d’Equipo Crónica i altres exemples d’artistes i moviments que han utilitzat l’art com a forma de resistència, i realitzarem una creació col·lectiva que ens faci recordar que som agents culturals actius per a la transformació social.
L’art és un mitjà d’expressió poderós que va més enllà del l’obra. L’art pot ser una eina transformadora, capaç de desafiar les normes establertes, provocar el pensament crític i, sobretot, inspirar el canvi social. En aquesta visita dialogada explorarem el potencial social i polític de l’art de la mà de les obres i de la proposta artística que fa Equipo Crónica.
Equipo Crónica va ser un col·lectiu artístic espanyol molt influent i destacat durant la dècada de 1960 i 1970. La seva obra es va caracteritzar pel seu estil únic que combinava elements de l’art pop i referències a la història de l’art amb voluntat de crítica social i política, abordant temes com ara la dictadura franquista, el consumisme, la cultura de masses i la relació entre art i poder.
Podríem portar aquest exercici al present? Què podríem denunciar com a col·lectiu? Com podríem servir-nos de l’art per fer aquesta denúncia?
Compartir