Art a la carta
Batxillerat
Recurs educatiu
Secundària
Art a la Carta parteix d‘una concepció constructivista de l’aprenentatge, entès com a un procés de construcció personal de significats. Donat que vol facilitar un aprenentatge significatiu, ofereix activitats basades en el diàleg que atorguen un alt protagonisme a l’alumnat en els processos de recerca i creació proposats.
Cada activitat planteja un tema diferent, tots pretesament oberts i transdiciplinars, i proposa accions al voltant d’obres del nostre fons d’art. Posem a disposició peces i artistes que les han inspirat, estiguin o no exposades a la mostra que tinguem en curs, ja que la visita al nostre centre contempla endinsar-nos en les reserves i descobrir com són les bambolines d’un museu.
El nom del programa respon a la seva gran flexibilitat, que permet escollir entre els formats i les temàtiques de les propostes i adaptar-les a les necessitats i interessos dels estudiants. També podeu decidir el temps que hi voleu dedicar i en quin moment del curs voleu visitar-nos. Demaneu a la carta!
Actualment oferim tres propostes educatives que es poden portar a terme en diferents formats:
A. Càpsules autònomes en format pdf interactiu (inclouen una visita dialogada facilitada per l’equip educatiu de la Fundació Suñol).
Un format pensat per als docents que vulguin i puguin treballar abastament el tema a l’aula i al carrer abans i després de la visita. Les càpsules estan disponibles online i estan pensades per a projectar-se a l’aula i treballar-les en grup.
B. Visites dialogades facilitades per l’equip educatiu de la Fundació Suñol.
Pensat per a aquells docents que no tinguin temps d’aprofundir en els temes plantejats a l’aula i/o busquin un format més tancat.
Cada proposta s’acompanya d’indicacions al professorat sobre possibles activitats prèvies i a posteriori. S’inclouen també qüestionaris d’avaluació final per a l’alumnat i el professorat.
Com seria un traç salvatge? Com aprenem a domesticar-lo? Què es perd en aquest procés?
Partint de l’obra de Luis Gordillo, Fina Miralles i Zush ens deixarem endur pel nostre subconscient per crear imatges indòmites… I perdrem el control del nostre traç, en un exercici de confiança en l’altre i de desaprendre a dibuixar.
Etiquetes: dibuix automàtic, surrealisme, expressionisme abstracte
Artistes relacionats: Fina Miralles, Luis Gordillo, Zush
Amb el suport de la Fundació Bosch Aymerich.
Abecedaris, números, horaris, calendaris… Estructurem la nostra vida al voltant de sistemes d’ordenació. Però aquests paràmetres no responen a lleis naturals, sinó que són convencions que hem creat. I si les estructures que regulen la realitat fossin unes altres? I si n’inventéssim de noves? Pensar nous sistemes per a nous mons possibles… Ens basarem en aquesta utopia, pròpia de l’art d’avantguarda del segle xx, per jugar i qüestionar-nos com ordenem la nostra experiència del món.
Etiquetes: abecedaris, sistemes d’organització, art informalista, art conceptual.
Artistes relacionats: Gastone Novelli, Zush, Alighiero Boetti, Manolo Millares
Descarregables
Compartir